Schuifdeuren en glas-in-lood

Schuifdeuren van Glasinlooddeuren.nl

Schuifdeuren voor binnen zijn een belangrijk deel van het interieur in zowel estethisch als praktisch opzicht. Daarom is er glasinlooddeuren.nl. De ensuite deuren bepalen voor een deel het karakter en de sfeer in huis. Schuifdeuren zijn praktische deuren en worden veelal toegepast in ruimtes met beperkte draaimogelijkheden. Bijna iedere binnendeur is geschikt om als schuifdeur te gebruiken. Glasinlooddeuren.nl biedt een totaalpakket standaard, samengestelde- of maatwerk kwaliteit schuifdeuren waarbij er keuze is uit industriële, moderne of een typische klassieke jaren 30 sfeer. Daarnaast biedt Glasinlooddeuren.nl een totaalpakket kwaliteit maatwerk- of samengestelde schuifdeuren met lange levensduur. Naast maatwerk- of samengestelde schuifdeuren kunt u bij ons ook terecht voor een standaard schuifdeur, binnendeuren en los glas-in-lood. 

Schuifdeuren glasinloodMaatwerk ensuite deuren

Voor de beste topkwaliteit glas in lood schuifdeuren voor binnen bent u bij ons aan het juiste adres! Al onze schuifdeuren zijn samengesteld door kenners en bieden de beste kwaliteit maatwerk deuren tegen de laagste prijzen. Een typische moderne en/of industriële uitstraling biedt de TREND serie. Valt de keuze op een authentieke eigentijdse en/of klassieke uitstraling met alle details en de kwaliteit exact zoals "vroeger", dan is een maatwerk schuifdeur uit de FOAK serie uitermate geschikt. Beide series bieden karakter, sfeer maar vooral kwaliteit en een lange levensduur. Schuifdeuren worden desgewenst compleet geleverd met hang- en sluitwerk, deurbeslag en overige accessoires zoals plinten. Naast onze eigen topserie TREND en FOAK deuren, biedt glasinlooddeuren.nl een uitgebreid assortiment schuifdeuren van onder andere de merken Bruynzeel, Weekamp en CanDo.

Schuifdeuren glas-in-lood

Met onze vernieuwde deuren configurator is het mogelijk om direct online ensuite deuren & glas-in-lood bij ons te bestellen. Kies voor topkwaliteit Lindenhout of massief MDF schuifdeuren voor binnen met glas-in-lood. Wij bieden keuze uit fabrieksdeuren of authentiek handgemaakte schuifdeuren met glas-in-lood erin verwerkt.  Kortom, er is genoeg keuze in glas-in-lood schuifdeuren voor binnen, gemaakt van hout, met alle details van vroeger. Mede dankzij onze jarenlange ervaring en passie voor glas-in-lood in combinatie met de comitment van onze premium leveranciers, leveren we de beste kwaliteit deuren tegen de laagste prijzen. Bij Glasinlooddeuren.nl krijg je absoluut waar voor je geld. Door ons hoge service level en korte levertijden wordt de keuze voor Glasinlooddeuren.nl een stuk makkelijker!

Schuifdeuren sluitlattenSchuifdeuren ensuite

Met een schuifdeur ensuite voor binnen crëert u een geheel nieuwe sfeer, karakter en uitstraling. In de jaren 70 werden ruimtes groter gemaakt door de kamer ensuite te verwijderen. Hedendaags worden juist weer kleinere ruimtes gemaakt door in een vertrek een ensuite te plaatsen. De reden daarvoor is eigenlijk vrij eenvoudig; kleine ruimtes geven nu eenmaal meer sfeer en bieden tevens privacy. Maak bijvoorbeeld een scheiding met een kamer ensuite kast en een set schuifdeuren voor binnen. Of maak een vrije doorgang en verwerk daarbij een schuifdeur in een muur of wand. Afhankelijk van de keuze creëert u een jaren 30 stijl, een zakelijke of een moderne uitstraling in het interieur.

Sluitlatten of sluitprofiel

Een contraprofiel zorgt ervoor dat de deur mooi dicht gaat en er geen licht doorheen komt als de deuren gesloten zijn. Kies voor een authentieke sluitlat op de deur of een subtiel sluitprofiel wat uit de deur wordt gefreesd. Maak je één schuifdeur? Kies dan voor een stompe afwerking en maak een kleine uitsparring in de muur. Je kunt ook een losse sluitlat bevestigen op de muur waar de deur van 38 mm inschuift.

Schuifdeuren sluitprofielen

Zijstijlverbreding

Valt eén zijde achter de muur dan is het aanzicht het mooist als de deuren symmetrisch is, dat alle deurstijlen in het zicht even breed. Bij een authentieke ensuite wordt zijstijlverbreding toegepast. Een extra brede stijl zorgt ervoor dat er geen kier ontstaat tussen sponning en deur. Een standaard zijstijlverbreding is 20 mm.

Verdikkingslatten

Verdikte latten zorgen voor een mooie omkadering van de deur waarbij de overgangen van sponning-deur, vloer-deur en plafond-deur mooi dicht zijn. Bij een oude ensuite opstelling met vloergeleiding zie je ook dat de verdikte latten de deur op zijn plek houden aan de bovenzijde, zodat de deur stabiel staat.

Schuifdeuren verdikkingslatten

Ondergeleiding en bovengeleiding

Een schuifdeur met een bovenrail is de meest duurzame keuze. De deur zweeft boven de grond waardoor de deur soepel open en dicht beweegt. Vergeet niet dat er wel twee blokjes in de grond worden bevestigd waar de deur overheen glijdt. Deze blokjes zorgen ervoor dat de deur op zijn plek blijft en niet gaat klapperen bij wind of weerstand. Dit blokje wordt niet zichtbaar gemonteerd. De deur wordt daarbij voorzien van een ondergleuf welke net niet tot het einde loopt, anders zou je aan de voorzijde een gleuf zien en dat is niet zoals het hoort (maatvoering gleuf 8x20mm). Bestelt u een Husky-rail bij ons dan vraag dan ook voor onze advieshoogte van de deur en montagehandleiding van de Husky.

Een onderrail werd vroeger veel gebruikt bij schuifdeuren voor binnen, maar komt tegenwoordig weinig voor. Dit omdat er een vaste onderrail over de vloer moet lopen (let op met vloerverwarming). Verder is de geleiding van de deur minder soepel als het gewicht over een grondrail loopt en beschadigt de onderrail door de deurwieltjes.

Schuifdeuren geleiding

Deurbeslag

Maak de schuifdeuren af met een schuifdeurkom of een mooie deurgreep. Er zijn honderden soorten en maten. We kunnen alles leveren met de laagste prijsgarantie. Wil je een schuifdeurkom? Dan kunnen we bij het maken van de deur ook alvast een uitsparing uitfrezen in de deur. De schuifdeurkom kan dan gemakkelijk bevestigd worden (na het inhangen en aflakken van je deur). Let op: niet alle schuifdeurkommen sluiten direct op aan op de freesmaat. Bij sommige schuifdeurkommen is het nodig om de uitsparing zelf nog iets groter te maken. Freesmaat Trend 26x90mm. FOAK circa 34 x 90 mm ovaal.

Infrezen schuifdeurkom

Ook interessant