Glas in lood ramen

Glas-in-loodraam is de benaming voor een vensterraam wat bestaat uit diverse stukken glas (met keuze uit zelfgemaakte patronen/vormen) die door middel van loodlijsten met elkaar verbonden worden en gesoldeerd. Glasinlooddeuren.nl heeft verschillende mooie patronen voor glas-in-loodramen online geplaatst. Kies hier een drieluik, bovenlicht, smalle panelen of een groot paneel. Meer informatie of op zoek naar een ander patroon? Neem contact op met één van onze medewerkers.

Meer informatie klik hier

Passie voor Glas in Lood

Wij hebben een passie voor glas-in-lood. Letterlijk niets is onmogelijk bij ons. Dagelijks voeren we opdrachten uit die via ons eigen atelier, waarin je ook een kijkje kunt nemen. Naast het procuderen van nieuwe glas-in-loodramen en deuren, voeren we ook reparaties en restauraties uit, ook al ben je nog geen klant van ons! In onze winkel zijn vele voorbeelden glas-in-loodramen en glas-in-looddeuren te bezichtigen. Daarnaast verkopen wij alle materialen voor de doe-het-zelver.

Glas in Lood Patineren

Door het glas in lood te patineren krijgt een nieuwe raam direct een authentieke uitstraling. Wij introduceerden in Nederland het gebruik van ‘patina’ voor glas-in-lood. Patina is een oxideermiddel waarmee het lood direct donker verkleurt. Ons advies; bij ramen die tussen isolatieglas komen deze te patineren. De reden daarvoor is simpel omdat na het inbouwen van de ramen het lood niet meer kan oxideren. 

Glas in lood weetjes

Kitten is het wind- en waterdicht maken van loodnaden en het voorkomt tevens het rammelen van het glas in lood raam. Bij alle binnendeuren is kitten noodzakelijk en bij buitenramen enkel indien het niet tussen isolatieglas wordt geplaatst. Het maken van Glas in lood is een oude techniek. Glas in lood werd in die tijd gemaakt omdat er nog geen techniken bestond voor het producteren van een raam uit één  stuk. Men constateerde in die tijd al dat het glas in lood zich uitstekend leende voor eigentijdes en kunstzinnige, kleurrijke creaties.

Product 1 tot 50 van 117

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Product 1 tot 50 van 117

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3