Klapdeur scharnieren met stop (2 stuks)

Deurveerscharnier HAWGOOD RVS/ZINK4241 MET STOP SET (per paar) nikkel, enkele veer, dubbel werkend, met stop op 90° deurdikte 40 mm, RVS schoen, maximaal deurgewicht 60 kg, maximale deurbreedte 930 mm [4500351040]
€ 206,00

Productbeschrijving

Details

HAWGOOD 4241 Met STOP voor dubbelwerkende deuren.

HAWGOOD veerscharnieren type 4241 zorgen voor het zelf sluiten van dubbelwerkende deuren zoals tochtdeuren in scholen, ziekenhuizen en kantoren, magazijndeuren in winkels en fabrieken en galerijdeuren.

De scharnieren zijn leverbaar met of zonder vaststelling op 90ø. In combinatie met deurhoudmagneet/rookmelders zijn de scharnieren zonder vaststelling ook toepasbaar op brandwerende deuren die, in geval van brandalarm, moeten sluiten.

De eenvoudige maar solide constructie van deze veerscharnieren staat een openingshoek van ca. 95ø naar weerszijden toe. (Deuren die verder open kunnen dienen met een deurstop o.d. begrenst te worden).

De vorm van de schoen zorgt ervoor dat de deur maar kort doorslaat en goed gesloten gehouden wordt. Doordat de deur bij het openen wegdraait van de kozijnstijl is de hangnaad bij gesloten deur zeer minimaal en de vrije doorgang bij geopende deuren maximaal.

Een paar scharnieren type 4241 is geschikt voor deuren met een max. deurbreedte van 93 cm. en een max. deurgewicht van ca. 60 kg. Voor zwaardere of bredere deuren vraag advies.

Het scharnier nr. 42 (witte pijp, extra sterk) moet boven zo hoog mogelijk gemonteerd worden om uithangen van de deur te voorkomen.

Let op: Door de mechanische werking van het scharnier is het beslist noodzakelijk, afhankelijk van het gebruik van de deur, de scharnieren regelmatig schoon te maken en opnieuw in te vetten.

Technische gegevens:

 Deursoorten

 Pendeldeuren, deurdikte 40 mm.

 

 Sluitkracht

 niet regelbaar /met vaststelling op 90o

 

 Levering

 per set incl. bevestigingsschroeven

 

 Materiaal

 Schoen : R.V.S.

 

 

 plaat    : staal verzinkt

 

 Verpakking

 Per paar in doos

Extra informatie

Productcode 7762
Verwacht Informeer naar beschikbaarheid